0W0A0669.jpg

PODCAST MET KLASSE

Eigentijds, op maat en vakkundig
Werkwijze

HOE GAAT EEN OPNAME IN ZIJN WERK ?

Ik kom met de podcast studio bij jou op locatie, of je neemt bij ons in de studio (met of zonder begeleiding) een podcast op.
 

- Voordat we beginnen met de opname leg ik je eerst wat basis principes uit om een goede opname te kunnen maken.

- Foutjes maken tijdens de opnames mag gewoon. Niets om je zorgen over te maken. We zijn immers niet live op de radio.
Zo bereiken we samen het beste resultaat.

- Als de opname afgerond is ontvang je de ruwe opname d.m.v. een download link om vervolgens de opname gemakkelijk te beluisteren en te controleren op inhoud. Opmerkingen plaats je eenvoudig terwijl je luistert.
Deze zijn voor iedereen die toegang heeft zichtbaar.

Is de inhoud gecontroleerd? Dan ga ik aan de slag met de montage van de podcast.

Krijg ik intro muziek in de podcast?


Bij de afwerking van je podcast is rechtenvrije muziek uit mijn bibliotheek standaard inbegrepen. Je ontvangt van mij op basis van jouw wensen een aantal opties voor jouw podcast waaruit je een keuze kan maken. Ik bewerk je keuze tot een korte intro & outro. Deze wordt dan toegevoegd aan het begin en eind van je podcast. Optioneel neem ik je stem op om deze over de muziek heen te leggen zodat je introductie en afkondiging altijd hetzelfde is. Een andere optie is om professionele intro’s en outro’s op maat te laten maken. Dan breiden we de muziek uit met een professionele voice-over die je podcast introduceert. Daarnaast kunnen er sound effects toegevoegd worden, om meer op te vallen.
Een podcast van een event?


Jazeker, en dat kan op verschillende manieren.
Je kunt er voor kiezen om de podcast studio op locatie in te zetten in je stand, op de beursvloer, in een aparte ruimte, etc. De mogelijkheden zijn legio. Daar kun je dan in gesprek gaan met interessante sprekers, met klanten, met de bezoekers van je event, etc Je kunt je podcast inzetten als verlenging van je event, of als promotie. Deel bijvoorbeeld direct na het event de highlights terwijl de bezoekers weer naar huis gaan. Zo blijf je langer onder de aandacht van je bezoekers.
Je kunt ook een audioregistratie maken van je keynote sprekers en deze in de weken na afloop van het event delen onder je bezoekers.
Zo maar een paar mogelijkheden.
Hoe worden de kosten van de nabewerking geregeld?


Voor de nabewerking van een podcast wordt er per minuut ruw materiaal afgerekend . Stel dat je 50 minuten onbewerkte opname van je aflevering hebt vóór bewerking, dan worden er 50 minuten in rekening gebracht. Er worden géén extra kosten in rekening gebracht voor het toevoegen van de door jou verstrekte/gekozen intro-, outro- of pre / mid / post-roll berichten.
En uh, aarzelingen, herhalingen en foutjes?


Aarzelingen of tussenwerpselen, zoals de ‘uhm‘ zo mooi heet, worden verwijderd als deze overbodig zijn in het verhaal. Dat betekent dus dat ze niet allemaal verwijderd worden. Dat kan namelijk heel onnatuurlijk gaan klinken. Herhalingen, stopwoordjes etc. worden ook zoveel als mogelijk verwijderd.
Naarmate je meer podcasts opneemt gaat het je steeds makkelijker af om je verhaal met minder aarzelingen te vertellen. Die paar die er dan nog inzitten kunnen er dan probleemloos uitgehaald worden.
Kan het echt overal?


Zolang er een stopcontact is, kan de podcast studio overal opgebouwd worden. Wel vragen we je rekening te houden met een aantal zaken:
- bij voorkeur is de ruimte stil en galmt deze niet teveel
- zorg dat de ruimte niet direct naast de koffiemachine,
- de lift of een andere plaats is waar veel mensen bij elkaar komen.
Hoe snel is een podcast klaar?


Wanneer de opmerkingen en inhoud zijn ontvangen gaan we aan de slag met de montage van de opname. De montage van de podcast bestaat uit het verwijderen van overbodige aarzelingen en lange stiltes. We voegen intro en outro muziek toe én we verbeteren de audiokwaliteit met gebruik van onder meer EQ/compressie etc.
Dit proces neemt maximaal 5 werkdagen in beslag. Daarna wordt de podcast in het door jou gewenste formaat aangeleverd. Veel gebruikt formaat is de MP3.
Wat kost het?


A: BASIS pakket: Een podcast met een maximale lengte van 30 minuten, aangeleverd als digitale bestanden, volledig afgewerkt en voorzien van een intro en outro ( op basis van stockmuziek , met voice-over ) kan al voor € 425,-
B: In onze studio: Een podcast met een maximale lengte van 30 minuten, opgenomen in onze studio, volledig afgewerkt en voorzien van een intro en outro ( op basis van stockmuziek , met voice-over ) kan al voor € 575,-
C: Op locatie: Een podcast met een maximale lengte van 30 minuten, opgenomen op locatie, volledig afgewerkt en voorzien van een intro en outro (op basis van stockmuziek, met voice-over) kan al voor € 725,-

Algemene informatie

De populariteit van podcasting als contentvorm blijft onverminderd groeien in Nederland.  

 

Inmiddels luistert bijna de helft van de Nederlanders (47%) wel eens naar dergelijke audio content. 

0W0A0666.jpg
21
Jaren ervaring
900+
afgeronde opdrachten
HKU gecertificeerd
96,360
Ervaringsuren

Wordt gehoord!

1,5 METER VAN ELKAAR
GEBRUIK JE STEM
A-klasse muziekstudio

Onze artiesten maken dankbaar gebruik van de hoge kwaliteitseisen die Hemusic Producties te bieden heeft.

Ultieme microfoons

Ook hebben we een bijzondere collectie van onze best klinkende microfoons.

Prachtige akoestiek

We bieden optimale ondersteuning en begeleiding bij het gehele zangproces.

Digitaal & analoog

We werken in onze studio met de best mogelijke omzetting van analoog naar digitaal, hierdoor behoort ruis tot de verleden tijd.