top of page
0W0A0669.jpg

PODCAST MET KLASSE

Eigentijds, op maat en vakkundig
Werkwijze

HOE GAAT EEN OPNAME IN ZIJN WERK ?

Ik kom met de podcast studio bij jou op locatie, of je neemt bij ons in de studio (met of zonder begeleiding) een podcast op.
 

- Voordat we beginnen met de opname leg ik je eerst wat basis principes uit om een goede opname te kunnen maken.

- Foutjes maken tijdens de opnames mag gewoon. Niets om je zorgen over te maken. We zijn immers niet live op de radio.
Zo bereiken we samen het beste resultaat.

- Als de opname afgerond is ontvang je de ruwe opname d.m.v. een download link om vervolgens de opname gemakkelijk te beluisteren en te controleren op inhoud. Opmerkingen plaats je eenvoudig terwijl je luistert.
Deze zijn voor iedereen die toegang heeft zichtbaar.

Is de inhoud gecontroleerd? Dan ga ik aan de slag met de montage van de podcast.

 • Voorbereiding
  Voorafgaand aan het productieproces maken we een 'sound-map' bestaande uit de volgende onderdelen: Verdieping in het project: Dit kan telefonisch, per e-mail of op afspraak in de studio. We bespreken dan de opdracht en kijken samen naar de mogelijkheden. Budgetplan: Om onze wensen te realiseren is het van belang om eerst het budget af te stemmen, zodat we samen open en eerlijk kunnen werken naar een fantastisch eindresultaat toe. Routekaart samenstellen: Doormiddel van een routekaart zorgen we ervoor dat er een eindproduct ontstaat waarbij je je vingers aan af kunt likken.
 • Maatwerk
  Als je ervoor kiest om voorafgaand aan de productie een aantal zaken aan te passen, kunnen we je daar altijd bij helpen. Denk hierbij aan: • Is de toonhoogte van het nummer bepaald? • Onderscheid het arrangement zich • Wel of geen studiomuzikanten • Kritisch kijken naar eigen instrumenten of apparatuur
 • Opnames
  Wat je budget ook toelaat, we zorgen ervoor dat er altijd op de beste manier opgenomen wordt. Onze digitale studio is zo ontwikkeld dat er op 24 bit opgenomen kan worden en daar zijn we trots op. Of het nu gaat om lead vocals of akoestische instrumenten alle opnames klinken in de basis al bijzonder open, helder en strak. Tijdens de opnames ondersteunen we je met het volgende: Een zeer vriendelijke studio-engineer / producer Authentieke opname ruimte met een warme persoonlijke sfeer Tijdens de opnames kun je de verhouding tussen jezelf en de rest van de muziek exact bepalen voor de juiste boost. inclusief beelscherm met tekst, partituur of arrangement enz.
 • Editing
  De meest hedendaagse producties vragen om ultieme bewerking (editing). Nieuwe nummers die je op de radio hoort of in de hitlijsten van Spotify beluistert zijn dusdanig strak qua timing en tuning dat ze vaak super lekker klinken, maar fysiek of live bijna onmogelijk zijn. Het typische 'autotune-tijdperk' is gelukkig over, maar inmiddels zijn de meeste luisteraars onbewust wel gewend geraakt aan een perfecte sound. Om welke stijl het ook gaat! Hemusic heeft inmiddels al meer dan 22 jaar ervaring met uitgebreide editing. Met zorg wordt er door ons beluisterd, zodat de partijen perfect opgenomen worden. Vergeet dus niet om genoeg budget vrij te houden voor de editing.
 • Additionele opnames
  Als we voor de eerste keer naar de premix gaan luisteren dan komt het regelmatig voor dat bepaalde passages nét niet spannend of boeiend genoeg zijn. In dat geval zorgen wij ervoor dat er een passende oplossing gevonden wordt ook al is daar geen budget meer voor. Liever een project even stilleggen dan een onbevredigend eindresultaat. De oplossing kan vaak worden gevonden in de vorm van het aanbrengen van veranderingen in de structuur van het arrangement of het inzetten van een solo- instrument. Overigens wordt vaak onderschat hoeveel sporen hedendaagse radioproducties bevatten. Om een idee te geven: Dark Horse van Katy Perry bestaat bv uit 242 sporen. Tegenwoordig bestaat een goede productie al snel uit meer dan 50 sporen.
 • Eind mix
  Deze fase is een belangrijk onderdeel in het productieproces. Pas als de opnames en edits goedgekeurd zijn is het tijd voor de eind mix. Als het nummer lekker klinkt is de kans aanzienlijk groter dat het nummer wordt opgepikt door o.a (radio) DJ's, labels, pluggers of investeerders. Daarnaast komen de nummers- waar vaak hard aan gewerkt is- door een goede eindmix veel beter tot hun recht. Tijdens de eindmix wordt de balans bepaald tussen alle opgenomen partijen. Om ervoor te zorgen dat bepaalde frequenties elkaar niet in de weg zitten wordt o.a toonregeling toegepast (EQ) en wordt de dynamiek beperkt (compressie) zodat er ruimte ontstaat voor de belangrijkste partijen van het nummer. Daarnaast worden er effecten toegevoegd, zoals galm, chorus en delay, om de opnames nog meer kleur en ruimte te geven. Ook voor speciale eindmixen hebben we vele unieke tools ter beschikking.
 • Mastering
  Het laatste deel van het productieproces is de mastering: het polijsten van de eind mix door een mastering-engineer. Tijdens het mastering proces wordt ervoor gezorgd dat je muziek op elke speaker goed klinkt. Daarnaast maakt de mastering-engineer de productie voor elk afspeelmedium geschikt. Vaak wordt mastering verward met mixen, terwijl het toch een heel ander traject is. Mastering duurt vaak maar 1 á 2 uur per nummer, terwijl een serieuze eind mix begint bij 2 á 3 dagen per nummer (incl alle losse instrumenten). Wij kunnen zelf tegen een gereduceerd tarief de mastering verzorgen, maar werken ook regelmatig samen met gespecialiseerde masteringstudio's waar ze zeer goede ervaring mee hebben.
Algemene informatie

De populariteit van podcasting als contentvorm blijft onverminderd groeien in Nederland.  

 

Inmiddels luistert bijna de helft van de Nederlanders (47%) wel eens naar dergelijke audio content. 

0W0A0666.jpg
21
Jaren ervaring
900+
afgeronde opdrachten
HKU gecertificeerd
96,360
Ervaringsuren

Wordt gehoord!

1,5 METER VAN ELKAAR
GEBRUIK JE STEM
A-klasse muziekstudio

Onze artiesten maken dankbaar gebruik van de hoge kwaliteitseisen die Hemusic Producties te bieden heeft.

Ultieme microfoons

Ook hebben we een bijzondere collectie van onze best klinkende microfoons.

Prachtige akoestiek

We bieden optimale ondersteuning en begeleiding bij het gehele zangproces.

Digitaal & analoog

We werken in onze studio met de best mogelijke omzetting van analoog naar digitaal, hierdoor behoort ruis tot de verleden tijd. 

bottom of page